Història

Anna Ecològica 100% va néixer de la motivació i el convenciment de dos emprenedores, la Silvia i la Rosa, de poder acostar a les cuines de col·lectivitats, restaurants i indústria, els millors productes ecològics, directament i sense intermediaris, des dels nostres propis camps i des dels agricultors, ramaders i elaboradors de proximitat.

Així, Anna Ecològica ha anat creixent gràcies a la sensibilitat per les coses ben fetes, la certificació i garantia (de) que tots els nostres aliments són de producció ecològica, que arriben als nostres consumidors lliures de pesticides, productes químics i manipulacions transgèniques, elaborats i cultivats amb respecte pel medi ambient.

Tot tan simple com acostar verdures, llegums, sucs, pastes i carns… de llocs propers i que conservin totes les garanties de la cadena ecològica a menjadors, restaurants i productors amb el ferm convenciment que les coses es poden fer d’una altra manera.

Això s’aconsegueix gràcies al nostre compromís de treballar directament amb agricultors, amb qui planifiquem collites ecològiques de productes de temporada. De col·laborar amb ramaders certificats buscant sempre la millor qualitat en productes d’origen animal, des de carns a làctics. I de participar, col·laborar i comprometre’s amb elaboradors propers per crear vincles honestos i de producció responsable.

Per què consumir productos 100% ecològics?

Perquè són Saludables.

Alguns especialistes en nutrició afirmen que gran part de les malalties degeneratives tenen el seu origen en l’alimentació. Els productes ecològics estan lliures de residus procedents de pesticides, antibiòtics, fertilitzants sintètics, additius i conservants, molts d’ells utilitzats en l’agricultura convencional.

Perquè no contenen organismes modificats genèticament.

L’agricultura ecològica vol conservar i impulsar la varietat genètica de les espècies i tipus; i amb això la riquesa dels paisatges de cultiu i contribuir a preservar algunes varietats de gran valor nutritiu i cultural. En l’agricultura ecològica no s’autoritzen els organismes genèticament modificats (OGM) o transgènics. El cultiu d’OGM pot tenir conseqüències negatives per al medi ambient i condueix a la uniformitat genètica, la qual cosa comporta una pèrdua de varietat.

Perquè són frescos, saborosos i de temporada.

Els aliments ecològics no contenen additius de síntesi i per tant són cultivats respectant els ritmes naturals aprofitant els millors productes en el seu millor moment. Fruita i verdura fresca i de temporada, directament del camp on les hem collit en el seu punt òptim de maduració, recuperant els gustos originals, conservant l’autèntic aroma, gust i color.

Perquè són respectuosos amb el benestar animal.

El reglament europeu contempla mesures específiques per a la ramaderia ecològica pel que respecta a la habitabilitat de les granges, amb l’objectiu d’evitar l’estrès dels animals i potenciar el creixement en semi llibertat. Animals amb garanties de no haver estat manipulats genèticament, que es cuiden de manera preventiva, evitant l’administració d’antibiòtics, tranquil·litzants o hormones.

Perquè són sostenibles amb el medi ambient.

Quan consumim aliments de cultiu ecològic col·laborem en la conservació del medi ambient i minimitzem la contaminació de la terra, l’aigua i l’aire. L’agricultura ecològica produeix menys diòxid de carboni, prevé l’efecte hivernacle i ajuda a l’estalvi energètic. Sense pesticides que puguin malmetre el medi ambient.

Perquè són respectuosos amb la terra i la natura.

L’agricultura ecològica fertilitza la terra i frena la desertificació, afavoreix la retenció de l’aigua i no contamina els aqüífers, fomenta la biodiversitat, manté els hàbitats dels animals silvestres, respecta els cicles naturals dels cultius, afavoreix la biodiversitat. En resum, respecta l’equilibri de la natura contribuint a la preservació de l’ecosistema i al desenvolupament rural sostenible.

Perquè tenen màxima qualitat.

Els aliments ecològics provenen de l’agricultura o la ramaderia ecològica, subjecta a controls des del camp fins a la taula mitjançant el Reglament Europeu 2092/91. Tots els nostres productes són 100% ecològics en tota la seva traçabilitat (matèries primeres, processos d’elaboració, envasat, etiquetat…), amb certificats ecològics en vigor emesos pel consell regulador corresponent.

Perquè són de Proximitat, són productes de Km0

Productes locals i de proximitat. No concebem que, si et ve de gust menjar un enciam, aquest hagi d’arribar de milers de kilòmetres, quan la terra que ens envolta és fèrtil i productiva, capaç de donar els millors i més saborosos fruits.

Perquè s’aconsegueix un tracte just i sense intermediaris amb l’agricultor i el ramader.

Perquè treballem mà a mà amb ramaders, agricultors i productors ecològics amb qui mantenim una estreta relació per oferir els millors fruits de la terra, per portar-te directament i sense intermediaris els seus productes a la teva taula.

Qualitat

A Anna Ecològica observem estrictament la legislació vigent pel compliment de la certificació ecològica. Anna Ecològica 100% està certificada pel CCPAE amb codi de control CT/ 2237/EC.

Validem que tots els nostres productes tinguin la certificació en regla i siguin etiquetats amb el certificat vigent. Amb això ens assegurem que tot producte hagi estat cultivat o produït sense químics de cap tipus i que no portin ingredients transgènics ni additius químics no autoritzats. És a dir, és un producte 100% ecològic.

El nostre compromís amb la innovació i la qualitat fa que ens preocupem sempre per oferir més i millors productes, per abastir de la manera més eficaç els centres i menjadors, i per introduir nous productes certificats i de proximitat amb les màximes garanties.